Ungdom
Tumba-Mälarhöjden OK bedriver ungdomsverksamhet inom orientering och längdskidor i Tumba och Sätra för ungdomar från 8 år. Vår och höst tränar vi orientering, vintertid tränar vi främst löpning, styrka och längdskidor.

Våra huvudsakliga träningsdagar är måndagar, tisdagar och torsdagar. Torsdagar är hela klubbens träningsdag i Harbrostugan i Tumba. Där tränas det året runt för alla åldrar. Vår och höst tränar vi orienteringsteknik. Under vintersäsongen är många med på vår populära längdskidskola, eller tränar löpning i skog. Efteråt kan man duscha och basta och det serveras soppa och smörgås till självkostnadspris. Måndagar har vi vår träningsdag i vår andra klubbstuga Långsätra, i Sätra. Vår och höst tränar ungdomarna orienteringsteknik här. Tisdagar under vår och höst tränar vi orienteringsteknik på olika kartor i närområdet. På tisdagar under vinterhalvåret i Sätra, är det löpträning, styrka och innebandy för både ungdomar och vuxna.

Varje år har vi också olika läger och tävlingsresor, springer stafetter och gör en massa annat skoj.
2024 års schema för ungdomsverksamheten hittar du här:
http://tmok.nu/main/ShowInformation.aspx?id=6603

Är du intresserad av att vara med? Läs mer under rubrikerna Börja orientera respektive Börja åka längdskidor.

Våra ungdomsgrupper i orientering:
Ungdomarna är indelade i svårighetsnivåer, gemensamma för tjejer och killar. För de yngre och nyare ungdomarna har vi separata grupper i Tumba respektive Sätra, medan de äldre ungdomarna har gemensamma grupper och flyttar runt mer mellan olika skogar i närområdet.

Våra ungdomsgrupper i längdskidor:
Alla våra ungdomsgrupper tränar torsdagar kl 18-19:30 i Harbrosugan från oktober fram till sportlovet. Finns det snö så tränar vi skidor, finns det inte snö tränar vi barmarksträning med stavar. Grupperna är indelade en grupp för barn i lågstadiet och en grupp för barn i mellanstadiet. Det finns även en skidkulgrupp för barn 4-7 år.


Ungdom
Om ungdomsverksamheten
Börja orientera
Börja åka längdskidor
Bra att veta