Lucka 1 - Svarttaxi Gnesta
Det är en kall lördagskväll i december och fyra äventyrslystna orienterare Lars, Johan, Danne och Per har precis kommit tillbaka till bilen efter ett hårt träningspass på en karta långt ute på landsbygden. Till grabbarnas stora förskräckelse så startar inte bilen.

Att det är riktigt kallt ute stör inte de tuffa grabbarna, men däremot så de bli riktigt griniga om de inte får i sig lite ordentligt käk snart. Att gå hem är på tok för långt och att ringa hem till Gnesta för att få skjuts går inte heller då deras respektive passade på att ta sig en spa helg ute i skärgården.

Som tur var har Danne med sig sin mobiltelefon och försöker ringa till några taxibolag. Efter att ha försökt tre olika bolag och några "kompisar" ger han upp, ingen vill köra så långt ut i obygden en lördagskväll.

Då säger Lars,
- Jag vet en schyst svarttaxi vi kan ta. Men jag måste varna er den är lite speciell!
- Hurdå speciell? undrar Johan
Lars förklarar
- Taxin har bara plats för två passagerare, det kostar 100kr att köra taxin till en plats utan passagerare och så tar han betalt beroende på vad man har för frisyr..
- Va? Det låter ju helt absurt , tar betalt efter frisyr!?!, säger Per
Lars förklarar den underligga taxan,
- Lugn, du har ju nästan hockeyfrilla så får dig kostar det bara 20 spänn att åka en resa, själv har man både hockeyfrilla och muche så för mig kostar det bara 10 spänn. Johan är det värre för han får betala 50 spänn och Danne klarar sig undan med 40 spänn eftersom han inte rakade bort muchen imorse, just ja sen räknar han det som en ny resa varje gång man släpper av någon. Så är man tre blir det billigare att åka två först och sen släppa av en för att ta en ny resa tillbaka och åka två, helskön snubbe alltså..

Grabbarna ringer efter svarttaxi Gnesta och när taxin kommer berättar chaffisen att han har julrea på resor, åk två betala bara för den dyraste.

Hur kan grabbarna komma hem till Lars billigast (med svarttaxi Gnesta utan att vänta på att Johan ska odla Hockeyfrilla och muche)? Glöm inte att det redan kostat 100kr (för att bilen skulle åka dit utan passagerare) och att varje gång bilen åker tom mellen Gnesta och grabbarna kommer det kosta 100kr till.
Lämna ditt svar här
Namn

Svar


Lämna svar